Loading

ПЕРНИК

Планът за златодобив в Трън – одобрен с невалиден подпис на министър

Сдружение „Трън“ сезира Главния прокурор на Република България със сигнал, за подпис на министър Нона Караджова, 17 дни преди да встъпи в длъжност като министър. С подписа от 10.07.2009 година, е продължен срока на договора за търсене и проучване за злато в община Трън.

Въпроси до директора на РИОСВ

В дискусия по БНТ директора на РИОСВ Перник каза, че когато се прилагат необходимите мерки за опазване на околната среда, няма основание за притеснение. Също така, той твърди, че благодарение на добрия контрол, замърсяването с фини прахови частици в Перник е в нормите и състоянието на въздуха е много по - добро от други градове в България.

Уран и Радий от 6 до 200 пъти над пределно допустимата норма на мина "Злата".

Уран и Радий от 6 до 200 пъти над пределно допустимата и опасна за човешкото здраве норма на мина "Злата". По  точно в реките и водите около нея през м.октомври 1994 г. Абсолютно радиоактивно замърсяване.  През комунизма е крито, през ранната демокрация също. И сега искат пак да го скрият. Всеки да си направи своите изводи.

При проведени акции вчера, в Перник и Трън са иззети 97 литра алкохол

Полицаи от Второ РУ проверили 6 търговски обекта. От две кафета в кв. „Изток” е  иззетия  алкохол без акцизен бандерол, който е бил в пластмасови бутилки с различни разфасовки. На собствениците са издадени констативни протоколи.

Нови 9 случая на хепатит-отново в Трън и Перник

Нови 9 случая на хепатит, срещу три за предходния период са регистрирани в региона от 7 до 13 януари, съобщават от РЗИ. Гнездата отново са в Трън и в Перник. Заболели са осем деца на възраст от 3 до 13 годинки и жена на 49 години. Шестима от болните живеят в Трън, останалите трима са от Перник.

Нов вирус с треска мъчи перничани, алармираха лични лекари.

Той започвал с кихавица и отпадналост, а след това се повишавала температурата и се появявала кашлица.

„Вирусът не е опасен и състоянието на болния се подобрява за около 2-3 дни. Неприятното е, че протича с треска и обилно изпотяване. Понякога се появява и главоболие, което допълнително засилва неприятното усещане”,  твърдят медиците.

Нови 15 случая на вирусен хепатит са регистрирани за една седмица в Перник и Трън.

Миналата седмица те са били 7. Това сочат резултатите на РЗИ в Перник, въпреки че в началото на седмицата здравният министър Десислава Атанасова заяви ,че бума на жълтеница е преодолян.

Иван Зеленков е новия шеф на РУ на МВР в Трън

Доскоро той беше шеф на Първо районно управление „Полиция“ в Перник но бе преместен поради пенсиониране на бившият шеф на полицията в Трън Стефан Арнаудов. Полицията в Трън ще се попълни и със свежи сили, защото там ще започнат работа 8 нови полицаи.

В търсене на дълголетието: Посвещават вечер на откривателя на тайната на българското кисело мляко д-р Стамен Григоров

Вечер, посветена на тайната на българското кисело мляко и нейния откривател д-р Стамен Григоров организират в Перник Регионалният исторически музей и Дом на туриста «Васил Апостолов». Събитието е днес - 24 април 2012 г. (вторник) от 16.30 ч. в Зала „Панорама". Във вечерта ще участват ученици и учители от пернишки училища и професионалната гимназия по туризъм „Св.

Инфосрещи в Пернишко как да кандидатстваме по програми на ЕС

Информационни срещи в общините на Пернишко как да кандидатстваме по програмите на ЕС, организира Областният информационен център. Те ще се реализират за срок от три години.
Общо 18 срещи ще бъдат направени в Перник, Брезник, Трън, Ковачевци, Земен и Радомир.

Цялата новина прочети тук: http://mirogled.com/?p=48043

Източник: "Мироглед"

 

Трън подпомага с картофи бедстващите в с. Бисер

Трънски и пернишки картофи ще хранят бедстващи хора в с. Бисер. Общо 9 тона ще бъдат предоставени от производители в региона, като в момента се търси вариант за тяхното транспортиране. Припомняме ви, че точно преди две седмици градът на миньорите пък подпомогна наводненото село с 65 тона кюмюр от три градски рудника.

 

Ваканция 2 и в Трън

Отново ваканция за учениците от област Перник. Учебните занятие спират до края на седмицата, заради лошото време.

Ако обстановката остане усложнена средствата на Община Трън за зимно поддържане ще свършат в края на месеца

Напълно спокойна е обстановката в община Трън, каза за Радио "Фокус"-Пирин кметът Станислав Николов. Затруднена е обаче в района между Брезник и Перник. Там движението е затворено. Причината е, че има много силен вятър и снегонавявания. Видимостта е сериозно ограничена - на повече от 1 метър не се вижда почти нищо.

Пиян вози ученици към Рилски манастир

Пиян шофьор на автобус установиха вчера трънски полицаи. Органите на реда проверели превозното средство марка „Ивеко" и водачът му, 48-годишния Д.С. от гр. Перник, който трябвало да осъществи организирана екскурзия на деца по направлението Трън - Рилски манастир. При изпробване на 48-годишния мъж с техническо средство за алкохол, били отчетени 0,57 промила.

Честит Трети Март Трънчани!

133 години от освобождаването на Българите от Турско робство! Шапки долу и гордо вдигнете глави! Поклон пред Българите вдигнали се срещу турците окупирали земите ни и предизвикали с това братска Русия да ни отърве с наша българска помощ от 500 годишно робство!

Разпространи съдържание