Loading

Религия

няма
няма

Курбан за здраве ще бъде раздаден на Трънския манастир „СВ. Архангел Михаил” по повод храмовия празник 8 ноември.

Агнето за него ще бъде осигурено лично от кмета на общината Станислав Николов.

„За първи път правихме курбан там откакто манастира е ремонтиран. Той вече е с нов покрив благодарение на даренията, които бяха събрани. Те са в размер на 44 000 лв.”, поясни Николов.

Честито възкресение Христово

На Великден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Със смъртта си Божият Син е изкупил греховете на човечеството, а с възкресението си дал надежда за живот след смъртта.

Забелски манастир "Св. Димитър"

Манастирът „Свети Димитър" или известен още като Забелски манастир е разположен в южните склонове на Руй планина, на десния бряг на Забелска река, на около 2 километра северно от село Забел. Датиран към средата на XIII в., като в началото на XVIII в. запустява.

download.jpg

Профил на Калоян Димитров

Лична информация

Име: 
Калоян
Фамилия: 
Димитров
Дата месец и година на раждане: 
11.12.1989
Месторождение: 
София
Местоживеене: 
София
Пол: 
Mъж

Игнажден

Игнажден е голям църковен неподвижен празник. Посветен е на Св. Игнатий Богоносец, ученик на Йоан Богослов. Смята се, че той е детето, което Исус Христос посочва, когато обяснява кой е най-голям измежду себеподобните. Наричан е Богоносец, защото сам казвал, че носи в сърцето си Бога. Ръкоположен е за втори архиепископ в град Антиохия. Въвежда в богослужението пеенето на два хора.

Подготвят подмяната на покрива на манастира „Св. Архангел Михаил”

7000 лева са събрани в дарителската сметка за ремонтирането на манастира „Свети Архангел Михаил” край Трън. Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на общината Станислав Николов.

7 хиляди лева има по сметката за възстановяване на Трънския манастир

7 хиляди лева вече има в дарителската сметка, която отвори Община Трън за възстановяването на Трънския манастир „Св. архангел Михаил". Това са все още крайно недостатъчни средства, за да се започнат наложителните възстановителни работи на обителта, която трънчани с умиление са наричали „Св. Рангел".

Трънският манастир къта тайния шифър на Марк Антоний

Младият репортер Кристиан Иванов от Перник, който работи за вестник "168 часа", тръгна по следите на тайния шифър на Марк Антоний в Трънския манастир. В последния си брой седмичникът публикува неговият интригуващ разказ за светинята.  

Три заплати за Трънския манастир дари кметът Станислав Николов

Кметът на Трън Станислав Николов дари 3000 лв., спестени от заплати, за възстановяване на манастира "Св. Архангел Михаил" в града. Управникът се отказа да получава месечно възнаграждение още през пролетта, когато заради кризата бе наложено на подчинените му да излизат по 3 дни месечно в неплатен отпуск.

По 120 лева на чиновниците в Трън за Коледа

Парите са от икономия. Кметът дари спестената си заплата на манастира

Предаването „Вяра и общество” по БНТ подкрепи акцията за спасяването на Трънския манастир

В юбилейния си брой 200, който се излъчи миналата събота предаването „Вяра и общество" по БНТ подкрепи акцията за спасяването на Трънския манастир „Св. архангел Михаил".

Юбилейният брой започна с разказ за личността на преподобни Пимен Зографски-Софийски - просветен монах, възстановявал и изписвал църкви и манастири по българските земи през ХVII век.

Разпространи съдържание