Loading

Кмет и граждани несъгласни с добиването на злато

Кметът Станислав Николов е против добиването на злато в трънско. Според него, от този добив най-много ще пострадат природата и туризма, на които разчитат предимно в пограничната община.

Градоначалникът е категоричен, че няма да даде съгласието си за разработване на находището. По негово мнение трънчани също не са съгласни с добива на злато.

Както вече писахме от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съобщиха, че канадска фирма е открила залежи на злато в Трън. Оттам съобщиха, че залежите в Трън се оценяват на 100 тона злато.

Фирмата "Евромакс Сървисиз" проучва залежите на злато в Трън от седем години, а сега е поискала икономическото министерство да регистрира геоложкото откритие. Това ще позволи още една година фирмата да проучва взетите на концесия площи и след това да заяви търговско откритие - тоест да прецени дали ще е рентабилно да се добива злато там.

Жителите на Трън обаче са категорични, че не желаят златна мина в региона. Те са готови да заявят своята позиция така, както го направиха преди време и хората от Брезник.

 

 

Добри доходи и заболявания

Добри доходи и заболявания сред населението.

това не е вярно,аз съм

това не е вярно,аз съм работил в мина злата с много колеги от трън,мината беше поминък и добри доходи,а сега е разруха