Loading

Една идея обединява четири общини

Четири са общините от средна западна България, които ще реализират проект на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е на стойност половин милион лева. Трън, Брезник, Сливница и Драгоман ще съставят една обща карта, като в нея ще бъдат нанесени важните за посещение обекти в тези общини. Целта е привличане на туристи и запознаването им с богатата история. Инициаторка и водеща в реализирането на идеята е трънската община.
Кметът на Трън Станислав Николов вече се е срещнал и разговарял с брезнишкия си колега Васил Узунов и градоначалниците на Сливница и Драгоман, като са били набелязани стъпките за общатата реализация на проекта.
В нея трънчани ще се акцентират върху своя природен феномен - Ждрелото на река „Ерма", а от града на брезите - Брезник ще предложат на туристите извора си с желязната минерална вода и непознатият, но под закрилата на ЮНЕСКО мегалитен кладенец в село Гърло.

Сливница и Драгоман вероятно също ще покажат своите интересни места. Станислав Николов заяви, че ще се търси партньорство и с местни медии за масова комуникация. На тях ще се разчита да популяризират проекта.

 

Браво. Страхотна идея. Дано

Браво. Страхотна идея. Дано да бъде реализирана, за да се оживи регионът.