Loading

Трън гласува за нов кмет

В граничната община Трън бяха проведени частични избори за нов кмет, след като бившият градоначалник Станислав Николов, избран от листата на ПП ГЕРБ, бе уличен в конфликт на интереси. Шестима кандидати се бориха за кметския пост вчера - Симона Минева от ПП „Българска социалдемокрация”, Виктор Витомиров – кандидат на българско национално движение ВМРО, Николай Георгиев, представляващ ПП „Нова алтернатива”, Станислава Алексиева от ПП ГЕРБ, кандидатът на местната коалиция БСП-ЗНС Георги Миленков и Николайчо Станчов от ПП „Съюз на демократичните сили”. 3777 са избирателите в община Трън, които имаха право да упражнят правото си на избор вчера. Тридесет и един от тях гласували за първи път, 15 гласоподаватели имали рожден ден в избирателния ден. Най-възрастният избирател в общината е 102-годишната Надежда Гьорева, която живее в Дома за възрастни хора в Трън. 24 са били разкритите секции, една от тях е била подвижна и е била позиционирана в сградата на бившата болница в града. От Общинска избирателна комисия съобщиха, че подготовката и организацията на изборите е протекла нормално. Спокойно е започнал и самият изборен ден. Според председателя на Общинската избирателна комисия Роза Златанова съществени нарушения няма, а изборната активност около 13 часа е била близо 30 процента. До края на изборния ден тя достигнала до 65 процента. Вотът си упражниха 64,35% от избирателите.

Малко преди края на деня обаче се оказа, че трънчани са станали по-активни в следобедните часове и по- ловин час преди да затворят изборните секции, правото си на вот упражнили 73 % от правоимащите. 

Гласували са 2431 души. Станислава Алексиева води, пред Георги Миленков, но не е ясно все още дали ще се стигне до балотаж.  Резултатите от избора ще станат ясни понеделник.

в-к Съперник и mirogled.com