Loading

Традиция стана в Трън за Петковден да вдигат богат на прояви празник.

Денят на града и тази година ще се отбелязва три дни. Кулминацията този път ще бъде в събота.  Мач на градския стадион ще играят на 13 ноември футболните отбори на Трън и сръбския град Сурдулица. От 17,30 ч. на площада ще пеят фолкзвездите Роксана, Гергана и Галин, а веднага след това небето ще се озари от илюминации. Местните и гостите на града ще могат да видят  красиво лазерно шоу.

Предният ден – в петък на 12 октомври ще бъде открита изложба “Моят Свят”. Картините са на деца и ще бъдат показани в местното читалище “Гюргя Пинджурова” в 11 часа.  В 13 ч. започва щафетата на учениците от СОУ “Гео Милев”, а от 18 до 20 ч. ще се състезават отбори по волейбол в спортната зала в града.

В неделя, когато светата православна Църква почита света Петка – Параскева,  в 10 часа в местния храм под рамото на светицата ще бъде отслужена празнична света Литургия. От съвсем скоро за енорийски свещеник на Трън е назначен отец Николай Пешов. Предвидено е и раздаване на благословено ястие пред храма.  От 14 ч. в неделя  на площада пред  трънчани ще поднесат своите изпълнения Ансамбълът на българската армия, Гуна Иванова, Бойка Дангова, Райко Кирилов, Боян Михайлов, Маргарита Хранова и Ваня Костова.

източник:градски вестник