Loading

Промени в поименни списък за капиталови разходи

Според приетия бюджет улиците "Гочо Гопин" и "Тако Пеев" трябваше да бъдат ремонтирани с 50 000 лв. По проект, спечелен от Областно пътно управление ще бъде преасфалтирана отсечката от пътя за село Ездимирци до разклона с Туруковци, в който влиза и улица "Гочо Гопин". Процедурата по него вече е задвижена по възлагане на обществена поръчка и е ишзбран изпълнител.

„В тази отсечка от пътя по проекта на Пътното попада и ул. „Гочо Гопин". Затова средствата за нейния ремонт, които са около 20 000 лв., ще бъдат пренасочени за покриване на река Поток и изграждане на паркинг там", поясни кметът на Трън Станислав Николов, цитиран от mirogled.com. С останалите 30 000 лв. ще бъде извършен ремонта на улица „Тако Пеев".

Съветниците са взели решение и за револвиращ заем до 300 000 лева. Той ще бъде използван за финансирането по спечелени от общината проекти докато разходваната сума бъде възстановена. Чрез него ще се плащат и трудовите възнаграждения по програмата за временна заетост, след което Социалното министерство ще възстановява похарчените суми.