Loading

Не сакаме мину. Сакаме дарак. Вуну да чешамо!

Преди време главната "специалистка" на фирмата инвеститор в предаване по Канал 1 в дискусинното студио на прадаването "Малки истории", запитана защо е преляло хвостохранилището в Пангюрище, тя го обясни с обстоятелства дошли свисше и недповластни на новите им технологии. Цитирам - "ФОРСМАЖОРНИ обстоятелства, проливните дъждове паднали в района". Тук е момента да си отдъхнем, да си сипеме поредната ракия и да го ударим на всенародни тържества с хоро и цигански оркестър, защото в Трънско никога не са падали проливни дъждове и няма да падат. Алилуя Бог е Трънчанин !

Хубави хора с прекрасни умове, но ние мина не сакаме. Тъй като сме 4000 /четири хиляди/ вакли овце и бели и цръни и ще ни стрижат както си сакат - Искаме дарак, Вуну да чешамо.

Овце сме за тях защото:

- Скриха инвестиционното си намерение от хората. То излезе наяве съвсем случайно.

- Всичко изнесено от него в последствие е написано от тях, а те дори са забравили какво са писали, защото това е за пред властта, хората не са в сметките, да го знаят и да имат мнение.

- Наричат лъжа изнесеното пред обществеността, върха на наглостта, като това да манипулираш деца.

- Вакли овце са всички до сега инвеститори в Трънско, които ще изгубят всичко вложено - производители, арендатори на земи и водни площи, стопани, хора инвестирали в туризма. Вложени са стотици хиляди европейски пари за това.

Тук ще си кажат мнението и Европейските институции !!!

- Овце са и хората дошли да живеят в Трънско от градовете, дори само за уйкенда. Хора направили къщи и оставяйки парите си в трънските магазини. 

- Ще ни стиржат най-вече здравето, въпреки новите им технологии, които се отнасят само до флутационните им процеси, а вредите от откритият способ за хората, флора и фауна сами са го написали. До сега няма населени места в такава близост на отстояние до хвостохранилищата, които ще приливат при всеки по-обилен дъжд - /Казаха си го хората/. Последиците от този експеримент ще бъдат усетени веднага, но - След всеки проливен дъжд, хвост качулка за ваклите овце.

Така, че ни чака стрижене до голо и че има вуна яко.  Ние, че сме ваклите овце, хората с прекрасен ум, че са Вуците. 

ТАКА, ЧЕ НЕ МИНА, ДАРАК ДА НИ НАПРАВЯТ -  ВУНА ДА ЧЕШАМО.

P.S. Остава, обаче въпроса. Дали всичко това ще стане? Да не стане - ДА, ДА АМА НЕ !!!

Както беше казал един трънски кмет дето сметките не му излезнаха - "Ки ко май се преебамо".