Loading

Да бъде забранено отглеждането на кучета във входовете и на балконите в блоковете предвижда изменение на наредбата №1 в Трън

Промяната ще бъде гласувана на предстоящото заседание на Общинския съвет в града на 23 януари.
Трънчани вече няма да могат да отглеждат повече от две кучета в апартамент без затова да са дали писмено съгласие всичките им съседи. Освен това трябва да внимават, къде разхождат любимците си, защото ако го правят на места, които не са разрешени от местната управа, ще бъдат санкционирани. Четириногите не могат да тичат в дворовете на детски градини и училища, както и в обществените паркове в районите с детски площадки.
Забранява се също четириногите да се отглеждат в избени и таванско помещения на многофамилните постройки. Кучетата не се допускат в магазини и обществени сгради, както и превозването им с обществен транспорт.
На мушка на местната управа освен домашните кучета обаче са и бездомните. Те подлежат на принудително събиране от специализирана общинска служба или друга такава, упълномощена за този вид дейност със заповед на кмета на общината. Опасните, агресивни и болни животни ще бъдат евтаназирани.

източник:mirogled.com