Loading

Безплатни изследвания за ХИВ/СПИН в Трън. Виж кога

От тази седмица тръгват мобилни медицински екипи за безплатно изследване на ХИВ/СПИН в Пернишка област. Всеки, който иска да провери дали е заразен с вируса може да го направи напълно безплатно и анонимно. Екипът ще бъде в Трън на 21 август.
Изследванията са част от национална лятна антиспин кампания. Това е десета поредна година, за която се провежда кампанията, съобщиха от организацията.
Над 23 400 души са се изследвали досега в подобни летни кампании, сочат данни на Програмата за превенция на ХИВ/СПИН. Инициативите за тестване за болестта на ХХ век по оживени места в цялата страна целят да фокусират общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.
В България са регистрирани общо 1743 лица с ХИВ инфекция, като от началото на годината до 22 юли са открити нови 113 серопозитивни. В Перник тази година, за щастие има само един новорогестриран случай.
Информация: mirogled.com