Loading

20 млн. лева за малките общини

Ваучери за близо 20 000 000 лв. за енергийна ефективност на 28 малки общини в страната връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщи Факти.бг</strong>. Проектите, които получиха финансиране, са от списъка с чакащите, които не са достигнали средства през изминалата година поради липса на финансов ресурс по ОП „Регионално развитие".

Общините, които подписаха договори с МРРБ, са Трън, Бойчиновци, Болярово, Брацигово, Ветрино, Горна Малина, Джебел, Златица, Ивайловград, Ихтиман, Каварна, Криводол, Котел, Кнежа, Лесичово, Мизия, Мадан, Мизия, Момчилград, Пирдоп, Пордим, Сапарева баня, Свиленград, Суворово, Белица, Чупрене, Чавдар, Хаджидимово.

Получените средства ще отидат за изграждане, ремонт, реконструкция и мерки за енергийна ефективност в 31 училища и 17 детски градини. „Над 11 000 деца от тези учебни заведения ще могат да учат в много по-добри условия, добре изглеждащи училища, ще учат на топло, на уютно, а и разходите за отопление и издръжката ще бъдат значително намалени", подчерта Павлова.

Министърът благодари за присъствието на всички кметове и пожела в идните месеци да се направят тръжните процедури и по време на лятната ваканция, когато е най-подходящо, тези ремонтни дейност в максимална степен да бъдат извършени и реализирани и новата учебна година да даде възможност на тези 11 000 ученици и деца - да бъдат посрещнати в обновени детски заведения и училища.

Прочети цялата статия тук: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BD%20%D0%BD%...

източник: в-к "Строител"