Loading

Образование

Детска градина и училището в Трън ще бъдат включени в списъка на средищните детски градини и училищ

През учебната 2016/2017г. детската градина в Трън е била посещавана от 94 деца,очаква се през 2017/2018г. броят им да спадне до 73. Децата в задължителна предучилищна възраст наброяват 40.

Превантивна беседа по пътна безопасност проведоха трънски полицаи с ученици от СОУ „Гео Милев”на възраст 12-18 години

Инициативата е част от дейностите, свързани с акцията на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” и е реализирана в рамките на откриващите се в града „Трънски детски олимпийски игри” 29 юни – 04 юли. Предстои провеждането на ролева игра „Познавам ли пътните знаци”, насочена към повишаване на пътната култура у подрастващите.

100 деца от Трънската гимназия учат в 4 полуинтернатни групи по 25 във всяка

Те се обучават по проекта „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“. Това дава възможност за развитие способностите на учениците чрез участие в различни форми на извънкласната дейност.

няма
няма

Училището в Трън предлага целодневна форма на обучение

В Трън се откри новата учебна година .Кметът на граничната община Станислав Николов споделя,че не очаква проблеми за нормалното и протичане.От ръководството на единственото учебно заведение в Трън информират,че се притесняват заради липсата на ограда,която да обезопасява двора на учебното заведение,който и без това е в лошо състояние .Според школската управа училището не е завършено като проект

Ограбиха детската градина в Трън

През нощта на 3 срещу 4 юни 2012г. , неизвестни лица са се възползвали от незатворен прозорец и проникнали в детското заведение. Разбили са две врати на втория етаж, откъдето са откраднали 2 броя компютри, монитор, стереоуредба и други вещи.

По случая в РУП Трън е образувано досъдебно производство и работата продължава.

проф. Саздо Иванов

В началото на този месец се навършиха 113 години от рождението на проф. Саздо Иванов. Роден на 02.04.1899 г. в гр. Трън. Майка му произхожда от голямата и добре известна фамилия Байкушеви. Баща му е от с. Слишовци също от известна, но бедна фамилия Тричкови.

Община Трън ще санира сградата на местно училище

2446_0m.jpg

Община Трън ще санира сградата на местно училище със средства по европейски проект. За Радио "Фокус"-Пирин кметът на община Трън Станислав Николов обясни, че проектът "Община Трън-отговорност към бъдещето, прилагане на мерки за енергийна ефективност", вече е подписан.

Разпускат в дървена ваканция учениците от Трън

e635e5d25227b135614095b2528376a5.jpg

Термометърът тази сутрин е отчел рекордно ниска температура в село Главаноци - минус 32 градуса. В Трън температурата също не се е различава съществено. Градусите там са паднали до минус 27. Децата от пограничния град излизат в дървена ваканция до петък, поради големия брой болни от грип. 

Ремонти през май преобразяват училището и читалището в Трън

ttdntn.png

Ремонт на стойност 1.3 млн. лева предстои да бъде извършен в сградите на училището и читалището в Трън. Проектът включва и саниране на двете сгради. Той е получил одобрение от Националния доверителен фонд, съобщи кметът Станислав Николов. СОУ "Гео Милев" и читалището, което носи името на известната трънска певица Гюрга Пинджурова са построени преди около 40 години и не са обновявани от тогава.

Ах, този трън...

magbodil.jpg

МАГАРЕШКИ ТРЪН - ЗА КАКВО И КАК СЕ ИЗПОЛЗВА?

Детска полицейска академия отваря врати в Трън

Полиция - Трън

Детска полицейска академия се подготвя в Трън. Целта е подрастващите да се запознаят с професията на полицаите и да се научат да спазват законите.

Организаторите целят и да помогнат на учениците да се справят с гнева и страха, без да използват агресия.

Учителка пише речник на трънските думи в английския език

Мила Грънчарова  шпори през пустинята на АТВ

Учителка по английски език от Перник, но с корени покрай браздата със Сърбия, подготвя уникален английско-трънски речник. От години Мила Грънчарова събира еднакви думи между чуждия език и най-колоритния диалект у нас. Смята да ги издаде като помагало. В сбирката й има изрази, които са пълни близнаци и по звучене, и по значение.

Разпространи съдържание
tranonline